Interplay analyse: Reading - Tottenham

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

I denne analysen skal vi se litt på hvordan Tottenham ønsker å fremstå på den siste tredjedelen.

Analysehjørnet er den første siden i Skandinavia som bruker Interplay i sine analyser, og vil komme med flere analyser på tottenhamhotspur.no i løpet av sesongen. Les flere analyser om engelsk og norsk fotball på Analysehjørnet. Du kan også følge dem på Facebook og på Twitter.

I denne analysen skal vi se litt på hvordan Tottenham ønsker å fremstå på den siste tredjedelen. Tottenham gikk ut i en 4-2-3-1 formasjon med Jermain Defoe alene på topp. 

Det som er interessant å se med årets Tottenham-utgave er at de nå er mye mer tålmodig i sitt oppbyggende spill mot etablert forsvar. Gareth Bale blir i år trukket mye mer inn i banen siden AVB ønsker å sette opp kombinasjonspill høyt og sentralt. Personlig er jeg ikke særlig fan av å se Bale vandre så mye inn i banen, da jeg mener at han er best når han får utfordrer back en mot en.

Vi ser også at de offensive frontspillerne bytter posisjoner hyppig når Tottenham angriper mot etablert. I mange situasjoner går Bale opp som toppspiss mens Defoe faller ned i mellomrommet. I denne kampen mener jeg at Tottenham spilte Reading i stykker fra første spark på ballen. De dominerte banespillet og de vasket frem den ene store sjansen etter den andre.
Og når vi vet at Tottenham har Adebayor, som bare er 1-2 uker unna toppformen, skal det bli veldig interessant å følge dette Tottenham-laget videre denne sesongen.

tottenham

Interplay analyse :

Tiki Taka

1

 • Defoe faller ned i mellomrommet
 • Sigurdsson opp som spiss
 • Bale frigjør seg i mellomrommet

Dette bildet viser tydelig hvordan Tottenham fremstår når de angriper. De to sittende midtbanespillerne stabiliserer midtbanen, mens frontspillerne skal jobbe tett på topp for å sette opp kombinasjonspill. Det eneste problemet til Tottenham i denne kampen var at Kyle Naughton kom for sent opp når Bale gikk inn i banen. Tottenham mistet da bredden på venstresiden som gjorde at de ble veldig "høyrevridd" i sitt spill mot etablert, siden de bare hadde ett vendingspunkt i Aaron Lennon. Vi ser her at Defoe, Bale og Sigurdsson danner en diamant på topp som gir dem mulighet til å sette opp kombinasjonspill.

2

Dette er rett i forkant av 0-1 målet. Her ser vi at Sigurdsson og Bale forsøker å frigjøre seg i mellomrommet, mens Lennon holder bredt motsatt. Tottenham klarer å spille seg inn i mellomrommet på høyresiden, før de spiller Aaron Lennon gjennom på kanten.

3

Det Tottenham oppnår med sitt spill mot etablert er følgende:

 

 • Med de hyppige posisjonsbyttene så havner motstanderen i posisjonell ubalanse
 • Motstanderens forsvar blir usikre på om de skal støte opp i mellomromspillerne som opererer mellom forsvaret og midtbanen
 • Alle disse bevegelsene åpner til slutt opp de rommene som Tottenham ønsker å utnytte - mellom motstanderens back og stopper.

4

 

5

Vi ser her trekanten som de danner i mellomrommet mens Aaron Lennon ligger bredt motsatt som vendingspunkt.

6

Bevegelige frontspillere


Vi ser på disse bildene hvor bevegelig de offensive spillerne til Tottenham var i denne kampen.

bale 1

defoe

gylfi 1

lennon 1

Walker / Lennon

En av årsakene til at Tottenham aldri blir for smale når de angriper,er at de har noen glimrende breddeholdere i Aaron Lennon og Kyle Walker. Jeg mener at det er veldig viktig at man i hvert fall har én kantspiller som ligger bredt når man dytter inn så mange spillere i mellomrommet. Lennon og Walker gir Tottenham den nødvendige balansen i angrepet, som gjør at de ikke blir for stereotype eller for smale når de angriper.

7

Vi ser her at Tottenham dytter inn alle angrepspillerne, bortsett fra Aaron Lennon, sentralt i banen. Gareth Bale ser at det blir for trangt og vender spillet ut til den lynraske høyrekanten.

8

Kyle Walker overtar ute på høyrekanten og legger inn til Gareth Bale som styrer inn 0-2.

Konklusjon:

 • Totteham behersket sitt offensive spill meget bra i denne kampen
 • De hyppige posisjonsbyttene på topp gjorde at Readings midtbane og forsvar slo sprekker
 • Sandro dominerte midtbanen
 • Vertonghen spilte sin beste kamp til nå

Les flere analyser om engelsk og norsk fotball på Analysehjørnet. Du kan også følge dem på Facebook og på Twitter.


Siste på forumet

  • COVID
  • 11 timer 43 minutter ago