Bill Nics arv - ny månedlig nettspalte

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Velkommen til vår nye spalte, "Bill Nics arv" hvor Erlend Andre Nordmo synser om Spurs. 

IMG 0735

Brann i Archway rett nord for stadion, stygt hjemmetap 
mot Stoke, dårlig stemning på White Hart Lane, rykter om uro i garderoben og til slutt en sterk seier mot Everton.
Det blir aldri kjedelig å holde med Spurs. 

Vi tar en kikk på den siste måneden med laget.

Hjemmeformen ikke god nok

De to borteseirene i ligaen hadde likhetstrekk, vi
snur kampene mot 10 menn og scorer rett før kampslutt. Selv om spillet ikke var noe å skryte av endte det tross alt med 6 poeng, det lindrer alltid noe.

De største problemene har vi derimot hatt på hjemmebane - for noen uker siden ble Stoke for sterke. Fire tap på hjemmebane hittil i ligaen er alt for svakt, men den sterke seieren mot Everton var uventet og gir grunn til optimisme. I tillegg har vi kvalifisert oss til Europa League-sluttspillet med to strake seire mot Asteras og Partizan. 5 av 6 kamper har endt med seier denne måneden, men hjemmetapet mot Stoke gjorde vondt for alle med liljehvitt hjerte.

Brann i nabolaget

Det har også vært en del utenomsportslig rot. Spurs har ikke klart å bli enige med Archway Sheet Metal om kompensasjon for å flytte, slik at den nye stadionen kan bygges. Saken skal opp i høyesterett i januar og denne uken sto bygningen til Archway i flammer. Her blir det opp til politiet å finne ut hva som har skjedd, men timingen er ikke god. I verste fall kan vi oppleve ytterligere utsettelser for det nye stadionet.

Klubben møtte Trust

Tottenham Hotspur Supporters Trust, THST, er i utvikling og er fansens felles talerør inn mot klubben. Inne på hjemmesiden deres kan man lese et referat fra det siste møtet med styret i Spurs. Her ligger det også mye informasjon om hva de jobber med. Blant annet jobber de for å unngå at klubben flytter til Milton Keynes for en sesong. Et fullverdig medlemskap koster bare 10 pund og jeg anbefaler alle å melde seg inn. Jo flere medlemmer, desto mer gjennomslagskraft får vi supportere.

Enic Out

I lys av frustrasjonen som har preget Spurs de siste årene med hyppige managerbytter og tvilsomme innkjøp så har mye av sinnet rettet seg mot ledelsen i klubben. Nå tror jeg personlig at man skal være forsiktig med å tro at gresset er grønnere på den andre siden. Med Enic har man oppnådd økonomisk stabilitet og sportslig fremgang. Likefullt kan man peke på at det er blitt gjort feil underveis. Et av de store ankepunktene har vært at manageren ikke har fått nok tid. Da var en avgjørelse som ble tatt på tampen av måneden positivt i så henseende. Mer om dette i slutten av artikkelen.

Poch trenger ro

På denne tiden i fjor skrev jeg en sak om at vi ikke måtte få panikk om vi fikk noen dårlige resultater. To-tre uker senere var jeg på WHL da vi fikk stryk 0-5 mot Liverpool, og det var vanskelig å se hvordan AVB skulle overleve i jobben etter det. Innenfor rimelighetens grenser er det viktig at manageren får tid. Ser man rundt seg har det vært en stri høst for Martinez, Wenger, Rodgers og Van Gaal. Likefullt står klubbene til de nevnte herrer ganske likt med Spurs i ligaen, vi er videre i Europa og klar for kvartfinalen i ligacupen. Følelsen at vi er på gli kom i kjølevannet av Everton-kampen - og jeg håper denne varer lenge.

Schneiderlins advarsel

Spilleren vi ikke fikk i sommer, Morgan Schneiderlin, hadde et lengre intervju før årets sesong. Han snakket om Pochettinos metoder og at det ville ta tid. I Southampton tok det 8 måneder, ifølge franskmannen. Pochettino forlanger mye av spillerne fysisk, mentalt og taktisk. Med pre-season inkludert har vi lagt bak oss 5 måneder. Nå skal jeg ikke sitte her og påstå at ting alltid ordner seg, men det er likevel bare en måte å finne det ut på; gi han tid. Det er lett å si etter en seier. Utfordringen er å holde kursen når vi taper. Klubbmottoet er fortsatt 'To Dare Is To Do'.

Paul Mitchell kommer inn

En viktig faktor for Southamptons resultater har vært deres måte å analysere hvilke spillere som passer inn i spillestil, stall og den engelske kulturen. Paul Mitchell har tidligere jobbet med Pochettino - uten at han skal ha direkte noe med ansettelsen å gjøre. Tankene og ideene om hvordan de skal utvikle klubben fremover bør samsvare en god del mellom de to. Han fikk den noe pompøse, men beskrivende tittelen som 'Head of recruitment and analysis'. Man kan spørre seg hva dette vil ha å si for sportsdirektør Baldini, men det er lett å tolke dette som et positivt signal for manageren - og han har tross alt mer direkte innflytelse på det som skal skje på banen.

Vi hever blikket og ser mot desember med seks kamper i ligaen, én kamp i Europa og én kamp i ligacupen.

Come On You Spurs! 

Erlend André Nordmo 
Twitter: @eanN17


Siste på forumet