Endelig!

Foto: Mike Segar
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Til helgen starter Premier League! Klokken 14.30, søndag 13. august 2017 norsk tid. Fløyta blåses. Endelig er ventetiden over. COME ON YOU SPURS.

Mange diskusjoner har gått med til å diskutere transfer-strategien til Pochettino og Tottenham i sommer. Det var ikke noe som tydet på at Spurs skulle handle veldig stort med den stallen vi har, men litt tilvekst hadde man nok ventet. De fleste sesongene viser det seg at de fleste spillerne som dominerer ligaen ikke er de nye, men det er de som allerede har spilt på seg erfaring i en av verdens tøffeste ligaer. Uavhengig av hva som skjer i første kamp og hva andre lag har gjort, la oss se på hvilke spillere vi har i stallen og hvilke spillere vi kan bli mer kjent med i løpet av sesongen.

LES ALLE TIDLIGERE UTGAVER AV BILL NICS ARV HER

Keepere

Bakerst har vi klubbens kaptein, Hugo Lloris, som ubestridt førstevalg. Innimellom kan han finne på å dra på vel dristige tokt for å stoppe motstanderens kontringer, og selv om Liverpool og City-kampene på bortebane ikke var hans stolteste øyeblikk, har Lloris funnet seg til rette under Pochettino.

Som type er han er verdig person som det er lett å få respekt for. En leder. Det vil ta noen år til før vi igjen må lete etter nytt førstevalg i mål. Med Vorm som en god nummer to har vi en av ligaens beste andrekeepere. Han gir meg trygghet når han får sjansen og virker tvers gjennom profesjonell.

Pau Lopez var tredjekeeper i fjor og kan fortsatt bli det i år dersom vi sender nytt bud til Espanyol, men med McGee solgt er det navn som Brandon Austin og Alfie Whiteman som plutselig kan befinne seg på benken ved en skade eller to. Det var nok også tanken bak ved å ta med de to unge målvaktene til USA. Den unge belgieren Jonathan De Bie er en keeper i akademiet som også virker lovende.

Midtforsvaret

En av de sterkeste lagdelene for Tottenham de siste to sesongene. Jan Vertonghen hadde sin beste sesong for oss i fjor og med ligaens beste midtstopper og venn ved sin side er det mange som kan misunne Tottenhams forsvarsrekke.

Alderweireld hadde noen skader i fjor, men har holdt et så gjennomgående høyt nivå at han nevnes som den virkelige etterfølgeren til Ledley King. Eric Dier er som regel tredjemann i trebacksrekka og selv om han etter min mening kler den defensive rollen på midten enda bedre, er det en luksus å kunne stille med tre slike midtstoppere. Gode tider. Dier sitt vinnerinstinkt og innsats lukter det svidd av. Alle forsøk på å lokke denne mannen bort fra klubben var håpløse - med god grunn! Trekløveret foran Lloris kommer til å bestå av de nevnte herrer, men hvordan er dekningen bak disse?

Wimmer hadde en god debutsesong, da han måtte steppe inn for Jan Vertonghen. Fjoråret var derimot ikke like bra. Wimmer virker som en bra spiller som trenger noen kamper på å spille seg varm, men det skal sies at det ikke er enkelt å komme inn i enkeltkamper etter flere måneder på sidelinjen uten at det merkes på kvaliteten. På sikt er det usikkert om han har en fremtid, men så lenge ikke Spurs går inn for å hente inn en ny mann før vinduet stenger blir nok Wimmer å se i Spurs i minst en sesong til.

Cameron Carter-Vickers er en annen unggutt som fyller 20 år på årets siste dag. Han er sterk i kroppen og har en god evne til å lese spillet. Han mangler derimot fortsatt det siste lille for å kunne spille fast på et topplag i Premier League - foreløpig. For hans og vår del er det bare å håpe at utviklingen hans fortsetter i en positiv retning. I gruppen bak kan man trekke frem Anton Walkes, Christian Maghoma og Japhet Tanganga som mulige førstelagsspillere i fremtiden. Walkes er på utlån i MLS og har fått en del spilletid. Det er langt fra MLS til Premier League, men lånet varer til slutten av MLS-sesongen, så da får vi se om han blir satset på. Maghoma har spilt sammen med Carter-Vickers i en årrekke, og har levert på et godt nivå over tid. Matching på aller øverste nivå mangler, men det kan komme, spesielt ved skader. Tanganga er 99-årgang og har i lengre tid blitt nevnt som et spennende talent. Han har landskamper for U-16, 17, 18 og 20-laget til England. Ikke bli overrasket om dere ser dette navnet på benken i år.

Backer

På høyresiden var vi hatt den største overgangen på lang tid da Kyle Walker forlot oss i sommer. Et hardt slag for ambisjonene til klubben uten tvil. I tillegg har Danny Rose vært ute med urovekkende kommentarer som tyder på at han ikke er så lykkelig i klubben som først antatt.

Uansett, med Kyle Walker borte har vi Kieran Trippier i bakhånd. Den voldsomme farten til Walker blir savnet, men Trippier har en presisjon på innleggene som Walker ikke var i nærheten av. Bak Trippier finner vi Kyle Walker-Peters som er blitt vurdert som et av de største talentene i klubben de siste årene. Det har tatt lengre tid enn forventet for han å bli tatt opp i A-stallen, men i år kommer han nok til å få sine sjanser, selv om en ny back inn vil begrense mulighetene noe.

På venstresiden får vi være så optimistiske å tro at Rose blir her denne sesongen. Det er uklokt å dele disse tankene med pressen, men jeg tror det er viktig å la støvet legge seg litt og la Pochettino selv ordne opp med Rose, innad i klubben. Davies er uansett en erstatter som til tider har gjort det veldig bra, hvis vi skal se bort fra kampen mot Liverpool da han slet voldsomt mot Sadio Mane. Som sikring for disse vil nok Vertonghen og Dier måtte steppe inn på hver sin side, men det vil ikke overraske noen om det kom inn en spiller som gjerne kan bekle flere posisjoner i tillegg til høyre- eller venstre back.

Av unge spillere kan man nevne Nick Tsaroulla og Jaden Brown som begge har virket lovende på venstrebacken. Connor Ogilvie var lenge sett på som en spennende back, men har virket å stagnere i det siste, og med sine 21 år nærmer det seg tid for å avgjøre fremtiden hans i klubben. 

Defensiv og sentral midtbane

Victor Wanyama kom inn som en rakett i laget i fjor. Han var definitivt en av ligaens beste midtbanespillere og må sies å ha overgått selv de mest optimistiske forventningene. Om Wanyama skulle være skadet kan Eric Dier flyttes opp. I Mousa Dembele har vi en av de beste midtbanespillerne i ligaen. Den tryggheten Dembele og Wanyama tilbyr fra midtbanen, offensivt og defensivt er gull verdt.

I tillegg er Harry Winks på god vei til å etablere seg på et veldig høyt nivå og kommer til å få mange kamper i år, spesielt fordi vi ikke kan overdrive bruken av Dembele. Onomah ble sendt på utlån og det vil vise seg om han griper sjansen i Villa.

I akademiet har vi noen gutter som kan bli bra om de får sjansen. Luke Amos er en defensiv midtbanespiller som har fått mye skryt tidligere, men han kommer inn i en periode der han må prestere veldig godt for å få sjansen til å få være med på tur med førstelaget. Spesielt med tanke på at andre spillere kommer sterkt fra yngre årganger. George Marsh er en tøffere spiller enn Amos, som er året yngre, men kanskje ikke like klok i avleveringene. Den målfarlige Jack Roles fikk også sin første proffkontrakt i sommer og det blir spennende å se om han kan ta med seg målteften til U23-nivå. 15 mål på 21 kamper lar seg høre. Dylan Duncan er det også verdt å nevne da han ofte, som Marsh blir nevnt som motor på midtbanen. Dere husker han kanskje også som akademispilleren fra Spurs som fikk trene med England da de trente på Hotspur Way?

Offensiv midtbane

Christian Eriksen tok nye skritt mot verdenseliten i fjor. Han hadde riktignok ikke den aller beste starten, men fra november og utover herjet han. Dansken ser ut som han har fått fornyet selvtillit og han er etterhvert troende til score fra alle mulige vinkler innen 30 meter fra mål. I tillegg er han den store assistkongen for Spurs og hvis han får rom er han fullstendig dødelig.

Dele Alli trenger heller ingen prestasjon, det er vanvittig å se hvilke gigantiske steg denne gutten har tatt siden han kom til klubben. Heung-Min Son fikk rekorden for flest scoringer av en koreansk spiller i en europeisk toppliga forrige sesong. Sesongen var hans store gjennombrudd og der Eriksen spiller med kløkt og Alli med finesse, kan Son vise til fart og driblinger. Man ser for seg at Son kan utvikle seg enda mer om han bare klarer å luke bort noen av de svakeste kampene.

Erik Lamela må sees på som en ren bonus når han kommer tilbake, men vi kan ikke vente at han skal komme tilbake i toppform med en eneste gang. Fremtiden til Sissoko til dags dato er uavklart og Nkoudou har vist glimt av lovende takter, men veien frem virker fortsatt krevende.

I denne delen av banen kan vi godt tenke oss nytt blod. Bak trioen Son, Eriksen og Alli er det tynt så lenge Lamela ikke er frisk. Akademispillerne som kan bli aktuelle i denne posisjon er blant annet Anthony Georgiou som vi så endel av i sommer. I tillegg har vi selvsagt "Messi med afroen", Marcus Edwards som det er knyttet enorme forventninger til. Her er det bare å smøre seg med tålmodighet, han har fortsatt et stykke å gå!

Andre spennende spillere er Samuel Shashoua og Keanan Bennetts, to spillere som også har kamper på aldersbestemte landslag for England. Vi må vel også nevne Tashan Oakley-Boothe som var den første spilleren født på 2000-tallet som fikk debutere for Spurs, riktignok i en treningskamp.

Angrep

Vi kan skilte med Premier Leagues beste spiss og i år ser han ikke så sliten ut som han har gjort ved tidligere anledninger. Kane nærmer seg 100 scoringer for Tottenham med stormskritt og han er i ferd med å suse inn på topplisten over tidenes målscorere for Spurs. Det er vanskelig å skjønne hva som skal stoppe denne karen og vi kan virkelig prise oss lykkelig over at vi har han, og ikke minst at han er en av våre egne!

Janssen hadde en tøff sesong i fjor, men virker likevel som han har funnet seg til rette i spillergruppa. Vi håper på flust av scoringer fra nederlenderen i år, der er i alle fall et uforløst potensiale. Også på topp finnes det spillere som kan komme til å få sjansen for Spurs i årets sesong. Først og fremst tenker jeg på Kazaiah Sterling som er blitt namedroppa av Pochettino ved en tidligere anledning, men også Shayon Harrison kan nærme seg en benk eller to om han holder scoringsfrekvensen oppe!

Transfers

I det store og hele oser det kvalitet av stallen, selv om den per dags dato er noe tynn. 11 av de siste 12 kampene ble vunnet i fjor, men da var også maskineriet på sitt mest velsmurte. Noen spillere kommer til å forlate klubben, men jeg har vanskelig for å tro at flere stjerner skal hoppe av skuta. Danny Rose vil nok få grov kjeft, så får vi se om det blir ved det. Pochettino har sagt at 2-3 spillere kan være på vei inn, men Spurs har virkelig tatt seg god tid nå i sommer. Vi kan ha godt av noen forsterkninger og de vil nok komme.

Endelig er ventetiden over.

COME ON YOU SPURS!


Siste på forumet