Nå kan du bestille Tottenhams Venner-boken

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Tottenhams Venner er 35 år og feirer det med en nydelig jubileumsbok på 252 sider. Bestill boken i dag!

Den rykende ferske boken "I grenseland mellom lidenskap og galskap? Tottenhams Venner gjennom 35 år" er sendt til trykk og vi forventer å motta den i midten av desember. Da vil vi sende ut det som må være den perfekte julegaven til alle Spurs-fans så fort vi kan. 

Forfatter Kjell Dahle hadde også den generelle fotballsupporter i tankene da han skrev boken. 

BESTILL DIN UTGAVE HER I DAG

- Boken retter seg mot langt flere enn drøyt 5000 organiserte selvpinere som i dag lever og ånder for "nestenlaget" Tottenham. Den henvender seg også til dem som holder med både større og mindre lag. Historien om én norsk supporterklubb og dens medlemsstokk forteller mye om norsk supporterkultur og norske supporterliv i sin alminnelighet. Ulike britiske lags supportere har langt mer til felles enn de fleste liker å innrømme, sier Kjell Dahle.

- Boken henvender seg også til de mange som ufrivillig – ofte høyst ufrivillig – har havnet i en situasjon der en fotballklubb utgjør en sentral del av livet deres. Oftest som følge av at de forelsket seg i og ble sammen med en ihuga supporter. Er det i det hele tatt mulig å forstå hva slags lidenskap – eller galskap – det var som traff deres nærmeste midt i planeten? Og kanskje er det noe å lære av andre ofre som har vært utsatt for det samme, undrer forfatteren.

Tottenhams Venner hadde sin spede start i 1982. Noen få unge helter prøvde seg på det umulige. Langt på vei klarte de det. Mer eller mindre på egen hånd sørget de for å holde liv i en landsomfattende forening.

Dette skjedde fra gutterom, på elevheim og under førstegangstjeneste. Uten organisasjonserfaring og uten noe som helst økonomisk fundament. På det verste måtte eget studielån tas i bruk for å betale foreningens regninger.

Slikt utgjør en fjern fortid, men det tok faktisk ti år med hardt arbeid i motbakke før medlemstallet i Tottenhams Venner nådde 1000. Ifjor høst passerte tallet for første gang 5000. Tottenhams Venner er nå Tottenhams største utenlandske supporterklubb. Fortsatt er det likevel langt opp til våre norske kollegene som følger Manchester United og Liverpool.

Tottenhams Venner ønsker nå å komme de to gigantene i forkjøpet. Oppmuntret av framgangen de siste årene, bestemte styret i fjor at tiden var inne for å dokumentere Tottenhams Venners historie i bokform i tilknytning til 35-årsjubileet i 2017.

BESTILL DIN UTGAVE HER I DAG

Boken koster 300 kroner hvis du bestiller den gjennom lenken over, i tillegg kommer 50 kroner i fraktkostnader.

Vi håper du får like mye glede fra boken som vi har fått av å lage den!

Omslag trykk 20mm utfallende 2


Siste på forumet