Fem kamper på 13 dager

Foto: Matthew Childs
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Klubben har utfordringer både på og utenfor banen, men bak oss har vi tidenes beste Premier League-start. Nå venter fem kamper på 13 dager. Her er status før den tøffe perioden. 

Etter onsdagens poengtap i Eindhoven ser det tungt ut med avansement i Champions League. Vi har rotet det til i begge bortekampene hittil og bare tynn teori kan holde håpet om sluttspill i live. Etter en slik skuffelse er det viktig å komme i gang igjen. I de neste to venter Manchester City og West Ham, to kamper på tre dager.

For å sette av litt tid til den allerede nevnte teorien først. Et scenario med tre seire og Inter-tap mot Barcelona sender oss videre med glans. En noe mer realistisk vei til avansement ville være seire mot PSV og Inter samtidig som PSV og Inter spiller uavgjort, da havner Inter og Spurs med syv poeng…

LES ALLE TIDLIGERE UTGAVER AV BILL NICS ARV HER

Dette ligner på regnestykkene på hvordan Norge skulle redde kvaliken til neste mesterskap. Får du en dårlig start blir det tungt å hente seg inn igjen. La oss slå PSV i neste kamp og ta det derfra.

Bare litt til nå 

I de siste spaltene har det vært mye snakk om uro i klubben. Det hersker på ingen måte kaos, men det hjelper ikke at "hjemmestadion" fortsatt heter Wembley. Kampene skal nå spilles på landslagsarena til England ut året og tålmodigheten er slitt. Men bare litt til nå. 

Tidligere denne måneden brukte jeg litt mer tid på skrive om det nye stadion og uavhengig at det som pågår - ventetiden vil være verdt det. Men tilbake til prestasjonene på banen.

Stammen av laget har vært skadet eller preget av overbelastning fra VM. Vi har svaiet i ringen. Likevel henger vi med. Vi har hatt vår beste start i Premier League etter ni kamper, resultatmessig. Vi har samlet veldig mye poeng selv om det helt store spillet lar vente på seg. 

Potensialet for bedring er veldig tilstede, men sesongen suser raskt avgårde og med Manchester City, Liverpool og Chelsea i front har vi lite rom for feil. Fasen vi går inn i nå kan definere hvordan resten av sesongen skal se ut. 

Rå uttelling

Vi står altså med 21 poeng på ni kamper i ligaen. Det er en rå uttelling. Spillemessig har det manglet på det helt store nivået. Men vi har sett at flere av konkurrentene våre har slitt i enkeltkamper de også, mens trepoenger etter trepoenger drypper inn for alle de fem beste lagene. 

Hadde vi holdt på ledelsen mot Watford hadde vi faktisk nå ledet Premier League før runde 10, men andre kamper, som mot Brighton eller Newcastle kunne vi lett rotet bort to poeng på tampen av kampen. Så selv om laget fortsatt virket noe rustent er det godt å vite at vi har kommet oss såpass godt gjennom en periode som har vært svakere enn det vi har blitt bortskjemte med de siste årene.

Hvordan slå City? 

Manchester City er neste lag ut. Hjemmebane skal gi oss en fair mulighet til å få noe ut av kampen, men du verden, vi skulle gjerne stilt med vårt beste lag, spesielt med Liverpool-kampen relativt friskt i minnet… Vertonghen er fortsatt ute en god stund til, sammen med Danny Rose, mens Alli har vært tilbake i trening denne uken og gir oss flere muligheter offensivt. 

Nøkkelen til å slå City de siste årene har virket å presse dem bakover, og en Alli i toppform ville hjulpet med dette. Vi trenger Dele Alli utover vinteren, så jeg er usikker på om han skal kastes rett ut i det igjen. Bak Kane har vi Eriksen tilbake, og vi har Lamela, Moura og Son å velge fra. 

For min del ville jeg valgt Lamela fra start med Eriksen og en av Son eller Moura. Vi må angripe med tempo og unngå de defensive feilene vi så mot Barcelona, PSV, Watford og Liverpool. Det er mulig å slå City, men optimismen er ikke overveldende. Likevel, på vårt beste er vi gode nok. Konsentrasjon, effektivitet og utnyttelse av sjanser må til.

Skal West Ham prioriteres? 

To dager etter City-kampen spiller vi mot West Ham på London Stadium - hvordan er det mulig å kalle et stadium noe sånt? Det er fryktelig kort tid mellom kampene, det eneste positive er at begge kampene spilles i London. West Ham virket til tider sterke i oppgjøret forrige helg, men de vil ha muligheten til å hvile flere spillere enn Spurs og må regnes som knappe favoritter i derbyet på onsdag. 

Rotering av stallen må til for denne kampen, selv det om kan være den beste sjansen for å sikre et trofe denne sesongen. En seier mot West Ham vil ta oss til videre til kvartfinalen. Likevel kan vi ikke prioritere denne kampen så kort tid etter City-kampen og bare tre dager før vi tar turen til Wolverhampton på lørdagskvelden. 

Etter min mening bør laget toppes mot City og Wolves og et godt resultat mot West Ham må vi ta som en ren bonus - uansett hvor surt det er å tape West Hams cupfinale!

ErikSon

Erik Lamela er nevnt som en spiller som er i form, men utover det venter vi på at flere spillere skal komme i gang. Eriksen har vært ute med skade og var til tider svak før skadeavbrekket. Han viste derimot tegn til bedring mot PSV og skulle dansken komme tilbake til det vante nivået vil Spurs profitere av det umiddelbart. Når Eriksen er bra fungerer Tottenham også. 

Heung Min-Son har hatt et hardt kampprogram i sommer og på senhøsten. Det er ikke rart at gutten ikke akkurat oser av overskudd, en liten trøst er at han nå skal få en velfortjent hvile i neste landslagspause i november. Det kan bli gull verdt for Spurs senere i sesongen. 

Son akkurat nå er en blek utgave av spilleren som herjet i fjorårssesongen, men vi vet hva han står for og vi bør bare smøre oss med tålmodighet den kommende tiden. Han vil være et ess i ermet, men jeg tror personlig at City-kampen kommer litt for tidlig og at andre spillere bør prioriteres fra start. 

Syv kamper på 22 dager 

Spillere som Davies og Dier har også skuffet i år, mens Winks og Wanyama ikke har funnet rytmen siden sine returer fra sine respektive skader. Da er det mer gledelig å se at Harry Kane sakte, men sikkert returnerer til sitt sedvanlige nivå. Han nærmer seg 150 mål for klubben og når den milepælen skal jeg sette av ekstra tid til Kane her i spalten igjen.

Før neste landslandspause har vi altså City, West Ham, Wolves, så tar vi mot PSV på Wembley den 6. november. Den 10. november møter vi Palace i en veldig tøff bortekamp og den syvende kampen på 22 dager.

Mye skal avgjøres de neste ukene før neste landslagspause, vi starter med Manchester City. En ny 4-1 hadde gjort seg, men tre poeng hadde vært mer enn nok. 

Siste på forumet

  • Ingen meldinger