Reiseguide

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Enten du reiser for første gang eller har vært i London mange ganger og sett ditt kjære Spurs - her er en komplett reiseguide med tips og råd. God tur! 

Med fly til London

London har totalt seks flyplasser, hvorav tre av dem har direktefly fra Norge. Disse tre er Heathrow, Gatwick og Stansted. 

Norwegian flyr direkte til London Gatwick fra Oslo, Bergen, Sandefjord (Torp), Stavanger, Trondheim og Ålesund. 

SAS flyr direkte til London Heathrow fra Oslo og Stavanger. 

Ryanair flyr direkte til London Stansted fra Moss (Rygge), Sandefjord (Torp) og Haugesund. 

British Airways flyr direkte til London Heathrow fra Oslo, Bergen og Stavanger. 

Artikkelen fortsetter under bildet.

london 686346 1280

Fra flyplass til sentrum

Fra alle tre flyplassene går det hurtigtog inn til sentrum. Henholdsvis Heathrow Express til Paddington Station, Gatwick Express til Victoria Station og Stansted Express til Liverpool Street Station er raske og effektive veier til sentrale London. Det er ofte den beste løsningen dersom du har booket et hotell i sentrale London. 

Stansted er flyplassen som ligger nærmest White Hart Lane. Om du reiser med Stansted Express kan du også ta toget direkte fra flyplassen til Tottenham Hale, som er nærmeste togstopp til WHL. Her snakker vi 30 minutters gange eller en kort taxitur som koster rundt 50 kroner. På Tottenham Hale kan man også bytte til undergrunn, eller tuben som den kalles (Victoria Line, den lyseblå linjen på tubekartet). 

For dem som har god tid og ønsker å spare penger kan det lønne seg å ta undergrunn fra Heathrow (Piccadilly Line, den mørkeblå linjen på tubekartet), lokaltog fra Gatwick eller buss fra Stansted til sentrum av London. 

Med tog og undergrunn til White Hart Lane

Fra sentrale London er det ulike måter å ta seg til stadion på. For mange vil tube være det beste alternativet, spesielt om du bor i nærheten av Victoria Line og således slipper å bytte linje. (Det kan også nevnes at tubesystemet i London er svært oversiktlig og enkelt når man førtst kommer inn i det. Ikke la deg skremme av at du må gjøre et bytt eller to).

Artikkelen fortsetter under bildet.

underground 534617 1280

Ta Victoria Line i nordgående retning til Seven Sisters. Derfra kan du velge å spasere den snaue halvtimen til stadion med horden av likesinnede Spurs-fans, eller du kan ta bussen videre. En grei huskeregel er at du fra Seven Sisters kan ta alle busser som har et rutenummer som slutter på 9. 

Tar du tog kommer du til den stasjonen, og om du bor nært Liverpool Street Station eller linjer som har direkte forbindelse med Liverpool Street er toget en rask og enkel løsning. Da tar du toget til White Hart Lane Station  som er fem minutters gange fra stadion. Sorg for å finne riktig tog, det er flere å velge mellom. Fra Liverpool Street Station kan du blant annet ta togene som har endestasjon Enfield Town og Hertford East. Sjekk avgangstavlen. 

Fra Liverpool Street går det også tog til Northumberland Park som ligger øst for White Hart Lane. Stasjonen ligger cirka ti minutters gange fra stadion.

Et siste alternativ er å starte med undergrunn til Seven Sisters, for så å bytte til tog. Fra Seven Sisters er det bare to stopp med toget nordover til White Hart Lane. 

Til White Hart Lane på lavbudsjett

Har du lenge tenkt på å reise på Tottenham-kamp, men latt være på grunn av økonomien? Tottenhams Venner viser deg hvordan du kan oppleve en Tottenham kamp for rundt 1250 kroner inkludert reise, opphold og kampbillett.

Aller først må det nevnes at det en stor fordel å bo i nærheten av Moss (Rygge), Sandefjord (Torp) eller Haugesund der Ryanair flyr fra. Det utskjelte flyselskapet er en gave til fotballsupportere som ønsker å reise effektivt og rimelig. Hvis du reiser uten innsjekket bagasje kan du fint fly tur/retur London for ned mot 400 kroner, om du har litt tur.

Av og til kan det være rimeligere å fly i midtuka enn i helgen og det er som regel lurest å bestille 4-8 uker før avreise. Husk å printe ut reisedokumentene på forhånd og ikke overskrid reglene for vekt og størrelse på håndbagasje. Dette vil medføre store ekstrautgifter. Dersom man bor andre steder i landet flyr Norwegian, SAS og British Airways også til den britiske hovedstaden. 

Vel fremme på Stansted (som er destinasjon om vi følger resonnementet med Ryanair-reise) kan man ta buss til Liverpool Street for £8 hver vei. Utenom rushtrafikken tar dette ca. 15 minutter lenger enn toget som koster £22 en vei (£29 tur/retur).

Liverpool Street ligger noe øst for sentrumskjernen og man er nødt til å bruke offentlig transport for å komme seg rundt i London.

Da kan det være lurt å kjøpe travelcard som dekker antallet dager man er i London, eller et Oyster Card som kan fylles opp på lik linje med et kontantkort.

Artikkelen fortsetter under bildet.

travel card 413743 1280

Mat og drikke kommer naturligvis i tillegg, men prisen for dette er cirka halvparten av hva vi er vant til å betale i Norge. Med disse enkle rådene trenger ikke en tur til WHL være økonomisk uoppnåelig. 

Priseksempel

- Fly tur/retur Oslo Rygge-London Stansted: ca. 400 kroner

- Buss tur/retur Stansted flyplass-London, samt undergrunnsbilletter for to dager: ca. 250 kroner

- Overnatting 1 natt, bed&breakfast Amhurst Hotel nær White Hart Lane: ca. 200 kroner i trippelrom

- Kampbillett: ca. 400 kroner for en kategori C-kamp. Til de mindre attraktive kampene, for eksempel i cupene, er det heller ikke alltid nødvendig med One Hotspur-medlemskap for å kjøpe billetter gjennom www.tottenhamhotspur.com

Totalt: ca. 1250 kroner!

NB! Det er også mulig å dra på dagstur til London dersom man ønsker å presse prisen enda lavere. Så lenge kampstart ikke er for sent på dagen, rekker man som regel å fly hjem samme dag. Noen velger også å sove gratis på Stansted flyplass dersom man har tidlig fly hjem neste dag.

Tottenhams Venner ønsker likevel å poengtere at det billigste som regel ikke er den mest komfortable måten å reise på.

"Hvor bør vi bo?"

Dette spørsmålet avhenger naturligvis av hvilke krav man stiller med tanke på luksus og beliggenhet.

For dem som ønsker å bo i nærheten av White Hart Lane er Amhurst Hotel et godt alternativ. Amhurst Hotel ligger rett ved Stamford Hill togstasjon, som er mellom Liverpool Street og White Hart Lane. Herfra er det kun fem minutter med tog til stadion. Alternativt er det ca. 40 minutters gange forbi Seven Sisters og opp Tottenham High Road.

Det er også en haug av busser man kan hoppe på underveis dersom man synes det blir for langt til fots. Ellers er det overkommelig avstand bort til Tottenham Hale togstasjon, slik at reisende fra Stansted flyplass kan hoppe av her frem til midnatt. På denne måten bruker man mindre tid på reise enn hvis man skal helt inn til sentrum.

Det er en overdrivelse å kalle stedet for et hotell, slik de annonserer på nettsiden. Rommene er likevel rene og relativt nyoppussede. Det er dog ingen resepsjon, så man må avtale over e-post på forhånd omtrent når på døgnet man ønsker å sjekke inn. Da vil det være noen der som åpner opp når man ringer på. Blir man forsinket kan man alltids ringe for å gi beskjed.

Ønsker man rimelig overnatting i London sentrum, men foretrekker hotell fremfor hostel, så kan Travelodge Kings Cross være et godt alternativ. Mange norske Spurs-supportere liker også St. Giles som har en meget god og sentral beliggenhet ved Tottenham Court Road. Ulempen her er at rommene ofte kan være ganske små.

Artikkelen fortsetter under bildet.

StGiles

En ny billig-aktør i London er TuneHotels, som drives etter samme prinsipp som lavprisselskapene i flybransjen: Man får selve rommet billig, men man må betale ekstra for alt ekstra, enten det er håndklær og tannbørster eller kaffe og trådløst internett. Men du slipper i alle fall å betale for mer enn du bruker, og det gjør prisene hyggelige. TuneHotels finnes flere steder i London, men hotellet like ved Liverpool Street kan være et godt alternativ, med enkel forbindelse til både Stansted og White Hart Lane.

For de som er glad i luksus, så kan man forsøke å booke hotell gjennom lastminute.com. Der opererer de med noe de kaller "top secret hotel". Det vil si at ulike fire og fem stjerners hotell legger ut rom til en mye lavere pris enn det de selger gjennom sine egne nettsider. Dette gjør de gjerne de siste dagene og ukene i forkant dersom de frykter at mange av hotellrommene skal bli stående tomme. Dette gjelder spesielt typiske businesshoteller som ofte har flere gjester i ukedagene enn i helgene. Når man leser om "top secret hotels" på lastminute.com får man generell informasjon om hotellet og dets standard, men tanken her er at man ikke får vite navnet på hotellet før like etter man har booket.

Tottenhams Venner kan dog røpe at ved å kopiere deler av "top secret" hotellets beskrivelse, og deretter gjøre et søk på google, så får man ofte link til ulike diskusjonsforumer på nett som avslører navnet på hotellet du kikker på. På denne måten kan man fort komme over et fem stjerners dobbeltrom i London sentrum til under tusenlappen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

LastMinute

Første gang i England?

Nordmenn har rykte på seg for å være et vennligsinnet folkeslag som de fleste bare har pent å si om. Likevel finnes det noen sosiale koder i England som nordmenn ikke alltid forstår, og som gjør at vi kan oppfattes som uhøflige.

- Er det noe Londonene hater, så er det turister som står til venstre i rulletrappen på undergrunnen. Dersom du ønsker å stå stille i rulletrappen, pass på at du alltid står til høyre, slik at andre kan gå forbi deg. Vi lover deg; etter noen få dager ser du selv den store verdien i dette og begynner seg å irritere deg over dem som ikke følger riktig kotyme.

Artikkelen fortsetter under bildet.

escalator 569146 1280

- Engelskmenn bruker i mye større grad ulike høflighetsfraser enn hva som er vanlig både i det norske språk og i andre engelsktalende land. Hvis man for eksempel bestiller en øl eller noe mat, bør man alltid avslutte bestillingen med ordet "please". "Excuse me" brukes som regel når man ønsker å komme forbi noen eller å få noens oppmerksomhet, mens "sorry" er vanlig å si dersom man kommer borti noen, om enn aldri så liten berøringen er. 

- Engelskmenn kjøper som regel runder med øl i baren i større grad enn det som er vanlig i Norge. Dersom en du har kommet i prat med på puben kjøper en øl til deg, så kan det tenkes at han forventer at du kjøper en til han neste gang. Denne kulturen med å alltid kjøpe runder til de du står og prater med fører også til mindre kø ved baren.

Nyttige nettsider

Hotels.com

- Booking.com

Hostelworld.com

Norwegian

SAS

Ryanair

- Momondo

Expedia

Siste på forumet

  • Ingen meldinger