Reisebrev fra fellesturen

Reisebrev fra fellesturen

Publisert av Stig-Ottar Engeskaug den 10.11.23.

Første helgen i november var det fellestur til London med Tottenhams Venner. Her kan du lese alt om en fullpakket helg med store opplevelser. 

Kampen mot Chelsea avsluttet det hele, og det var en ordentlig berg-og-dalbane. Men før avslutningen hadde en glad gjeng på tur hatt tre dager full av inntrykk.

 

Stjernemøte i cafeen på Hotspur Way
Det startet lørdag morgen klokken 10 da 25 heldige påmeldte hadde fått plass på U18-kamp på treningsanlegget til Tottenham, Hotspur Way. 

Kampen startet forrykende, men til pause var det dessverre 2-5 til Crystal Palace, som sto på andre banehalvdel.

I pausen benyttet noen anledningen til å besøke kafeen for å ta seg noe varmt å drikke. De som gjorde det fikk seg en ekstra overraskelse da den legendariske Spurs-keeperen Pat Jennings kom innom. Han skrev villig autografer og tok bilder med oss.

 

 Jermain Defoe stilte opp for fellesturen
Andre omgang ble ikke samme fyrverkeriet som første. Det ebbet ut uten flere mål. Det var et skuffende resultat ettersom U18-laget ledet serien før kampen. Det skal legges til at sentrale spillere som Mickey Moore og Callum Oluesi manglet da de var på oppdrag med U17-landslaget.

 Skuffelsen la seg imidlertid fort da gruppen oppdaget at en av trenerne til U18-laget stilte opp til bilder og autografer. Treneren var selveste Jermain Defoe, den tidligere stjernespissen.

 

 Omvisning med en vaskeekte Spurs-legende
Fra Hotspur Way gikk turen rett til Tottenham Hotspur Stadium. Der ventet en guidet tur rundt med Ossie Ardiles. Ossie var i kjempehumør og fortalte mange historier fra tiden han hadde i Tottenham. Vi fikk også se noen plasser på stadion som ikke vanligvis besøkes under slike guidede turer. Også Ossie signerte villig autografer og tok bilder til alle som ønsket det i løpet av turen.

 Både besøket på Hotspur Way og omvisningen på stadion var gratis for fellesturen til Tottenhams Venner, med andre ord en skikkelig godbit for de som var med.

 Klokken var plutselig blitt 17 etter omvisningen og noen gikk i Spurs Shop. Senere på kvelden samlet gjengen seg på Mother Kellys ved Tottenham Hale. Det var veldig hyggelig å møte så mange nye og kjente fjes.

 

 Damekamp og møte med stjernene
Søndag var det oppmøte på Tottenham Hale for de som ville være med å se Tottenhan Women mot Everton. Turen gikk til Brisbane Road, banen til Leyton Orient, der damene spiller.

 Norske Celine Bizet startet kampen ute på høyrekanten for Tottenham, som hun har gjort de siste gangene. Hun hadde et par fine muligheter i starten av kampen, men ble byttet ut midt i andre omgang da Tottenham ledet 1-0. Everton fikk en meget billig straffe på slutten og kampen endte 1-1, noe som ikke i det hele tatt gjenspeilet den store forskjellen på lagene.

 Etter kampen kom Celine bort til oss for å snakke litt, skrive autografer og ta bilder. Flere av de andre spillerne kom også bort for å skrive autografer. Vi stoppet Molly Bartip. som var dagens kaptein og i tillegg kom England-stjernen Bethany England innom, selv om hun ikke spilte kampen på grunn av skade.

 Tottenham Women kommer stort sett alltid bort for å ta bilder og signere etter kampene. Dette er en flott måte å kunne øke interessen på. Bare på det året det har gått siden jeg så dem her sist syns jeg kvaliteten har blitt markant bedre. Det kan absolutt anbefales å se dem i aksjon. 

 

 Tur i lokalområdet med historisk sus 
Mandag klokken 12 hadde vi fått 13 plasser på History Walk i Tottenham-området. Denne gjennomføres av Rob White, som er sønn av double legenden John White. History Walk ble i sin tid startet av Pete Haine, Rob White og Julie Welch. Pete gikk dessverre bort tidligere denne høsten og inntektene for dagen gikk til et Pancreatic Cancer-fond som er opprettet i Petes minne.

 Turen startet på Tottenham Hale før den gikk gjennom Tottenham Marshes og videre opp til Northumberland Park. Deretter tilbake mot stadion. Dette er en flott og meget informativ rute som på en flott måte inneholder mye av Tottenhams historie, sammen med masse info om tidligere spillere og ledere. Vi forsøker å få til en lignende tur ved neste mulighet.

 Resultatet i kampen på kvelden trenger vi ikke snakke så mye om, men opplevelsen på stadion kan snakkes om. Det var en utrolig stemning kampen gjennom, både da vi ledet og da vi lå under med tre mål. Jeg har ikke opplevd maken til kamp og eller positivitet og liv etter et slikt resultat.

 Tottenhams Venner takker alle som var med på fellesturen, samt alle de andre som sluttet seg til oss underveis på pubtur, middag eller bare ute i gatene. COYS! 

Og du...neste mulighet til å bli med på fellestur med Tottenhams Venner er hjemmekampen mot Luton til våren. Kampen er foreløpig satt til 30. mars. Hvis du vil være med og vil på kamp kan du søke om billetter gjennom Tottenhams Venner. Da må du søke innen 8. januar og her er all info du trenger om hvordan du gjør det. Håper vi sees i London neste fellestur!